Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/jazirekish.com/wp-includes/functions.php on line 6114
تاریخچه جزیره کیش؛ از کشف تا رکود و پیشرفت - جزیره کیش

تاریخچه جزیره کیش؛ از کشف تا رکود و پیشرفت

کیش این جزیره رویایی که این روزها میزبان هزاران گردشگر و مسافر و توریست است قدمتی ۲۰۰ میلیون ساله دارد. شاید دانستن این نکته برایتان جالب باشد که کیش دوست داشتنی امروزی حاصل یک پدیده جغرافیایی است که از حرکات عظیم صفحه‌ای قاره‌ها است. این جزیره با جدا شدن از قاره آفریقا با حرکت به سمت شمال به آسیا رسید و حالا جزئی از ایران زیباست. نکته جالب‌تر اینکه علاوه بر کیش تمام جزایر تنگه هرمز هم حاصل همین پدیده زمین شناسی هستند. اگر ماجرای پدید آمدن کیش تا به اینجا برایتان جالب بوده پس ادامه تاریخچه جزیره کیش را در این مقاله از سایت جزیره کیش دنبال کنید.

تاریخچه جزیره کیش از دوره هخامنشیان

در تاریخ، اسم کیش با هخامنشیان پدیدار می‌شود. بعد از شکست هخامنشیان از اسکندر، این حاکم یونانی برای شناخت بهتر در دریای عمان و خلیج فارس یکی از دریا دارانش را برای اکتشاف این بخش از ایران می‌فرستد. این دریاسالار به نام نیاخوس از جزیره کیش توصیف زیبایی ارائه می‌کند. او کیش را سرشار از نخلستان‌ها و بوستان‌های زیبایی می‌بیند و گزارش را به درگاه شاهنشاهی می‌رساند. با همین وصف کهن از کیش ما ثابت می‌شود که کیش از گذشته جزو مناطق بسیار زیبای ایران بود که پوشش طبیعی آن به منابع آب‌های شیرینی گره خورده و یکی از بهترین مراکز برای تفریح و تفرج بوده است.

دوره رکود در تاریخچه جزیره کیش

در قرن شانزدهم همزمان با تحولات اقتصادی اروپا، پرتغالی‌ها از اهمیت کشور ما به عنوان راه ارتباطی شرق و غرب اطلاع پیدا کردند. آنها برای تسلط بر بازارهای تجاری ایران و عربستان و هند کشتی‌های خود را راهی اقیانوس هند کردند. پرتغالی‌ها پس از به آتش کشیدن مسقط و چند جزیره دیگر در جزیره هرمز توقف کردند. آنها از امیر هرمز و کیش خواستند تا خود را تسلیم کند.

امیر با درخواست آنها موافقت نکرد و پرتغالی‌ها نیز اقدام به تصرف هرمز و کیش کردند و اینجا بود که سرنوشت کیش دگرگون شد و وارد دوره رکود شد. پرتغالی‌ها تا زمان صفویه در کیش بودند و ویرانی‌های زیادی برجای گذاشتند تا اینکه شاه عباس اقدام به آزادسازی کیش از تصرف پرتغالی‌ها کرد. کیش پس از اقدام شاه عباس از تصرف پرتغالی‌ها درآمد اما در آن زمان از اهمیت و رونق کیش تا حد زیادی کاسته شده بود و بندر عباس بجای کیش از اهمیت بالایی داشت.

در این دوران جزیره کیش به جزیره‌ای متروک تبدیل شده بود که گاها دزدان دریایی نیز در آن اطراق می‌کردند. جزیره کیش تا زمان پهلوی چندین بار خرید و فروش شد تا اینکه دکتر منوچهر اقبال آن را از ورثه محمدرضا خان سطوت الممالک خریداری کرد و موجب شد تا قسمت‌هایی از مکان‌های تاریخی به جا مانده در این جزیره حفظ شود و کمتر مورد غارت و ویرانی قرار گیرند.

تحول دوباره کیش در دوره پهلوی

در دوره محمد‌رضا شاه پهلوی به پیشنهاد تیمی خارجی وضعیت کیش برای توسعه گردشگری مورد بررسی قرار گرفت و پتانسیل‌های لازم برای تبدیل شدن کیش به منطقه‌ای توریستی شناسایی شد. در همین راستا در سال ۱۳۵۶ فرودگاه بین‌المللی کیش به صورت رسمی افتتاح شد که تاثیر ویژه‌ای در پیشرفت و توسعه کیش امروزی داشت.

سوالات متداول: 

برای جزیره کیش می‌توان قدمتی ۲۰۰ میلیون ساله در نظر گرفت که ناشی از یک پدیده زمین‌شناسی بود.

جزیره کیش پس از شکست هخامنشیان از اسکندر توسط یک دریا دار یونانی به نام نیاخوس شناسایی شد.

این جزیره در دوره محمدرضا شاه پهلوی به عنوان جزیره‌ای توریستی معرفی شد.

نتیجه‌گیری:

جزیره کیش که این روزها میزبان گردشگران زیادی است حاصل از یک پدیده جغرافیایی در حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش است. این جزیره در نتیجه فشار صفحات قاره‌ها از قاره آفریقا جدا شد و حدود ۶۵ میلیون سال پیش به آسیا رسید. کیش در طول تاریخ خودش دوران رکود و تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است. شما اطلاعی از تاریخچه جزیره کیش داشتید؟ تا به حال مطالعه‌ای درباره این جزیره دوست داشتنی انجام داده‌اید؟

خروج از نسخه موبایل